Как да украсим кумското пиле?

Как да украсим кумското пиле?

Кумското пиле е много стара и интересна традиция, която е разпространена по целия край на България. Тя е задължителна при всяка сватба, за да се окаже почит, уважение и любов към кума.

За кумското пиле се изисква много време и търпение, но с много любов и достатъчно въображение всеки може да се справи. Няма точно определено задание за това как и с какво да декорираме нашия "кум". Всеки може да го декорира по свой вкус и желание, важното в случая е да зарадваме кума.

Тук ще ви покажа една кратка рецепта за кумското пиле.

Нужни продукти:

1 печено пиле

1 бр. яйца

2 бр. чушки печени

100 г грозде - ситни зрънца

1 бр. краставица

1бр. салатка

1 бр. крема сирене

1 бр. палачинки

3 г моркови

3-4 бр. маслини

300 г картофено пюре

1 бр. червен пипер - сварен

1 бр. чери домати

Начин на приготвяне:

Много малко сваряваме месото, за да не се разкъса по време на декорацията. След това го поставяме върху стъклено шише по избор, но с широко гърло. Картофеното пюре го поставяме около пилето, за да може да не се размести. Поставяме яйцето като глава и добавяме малко от маслините, които ги нарязваме на ситно за мустаци, очи и нос.

Намазваме цялото пиле с крема сирене. Слагаме печените чушки за потурите. Поставяме сварения червен пипер за елек. Останалата част от маслините ги поставяме като пояс и копчета.

Приготвяме средно голяма палачинка и я поставяме като наметало. Гроздето го нанизваме на гердан. От домата правим калпака на пилето.

Салатката я поставяме върху картофеното пюре и правим розички от морковите и краставиците.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати