Gotvach.bg»Съвети»Как да ядем папая?

Как да ядем папая?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Как да ядем папая?

Папаята е много вкусен тропически плод, който вече се среща и по нашия пазар. Формата и цветът на папаята наподобяват тези на пъпеша. Папаята има жълтозелена кора и приятна оранжево-розова вътрешност, в която има голям брой черни семена.

Вкусът на папаята е много хубаво – между праскова и пъпеш. Тя е много полезна, защото помага при вирусни заболявания, сваля високата температура, предпазва от чернодробни заболявания, подобрява храносмилането. Все пак, ако пазите диета, внимавайте с нея, защото е много сладка и богата на захари.

Папаята се консумира изключително лесно. За целта трябва само да я нарежете и обелите (като пъпеш), след което издълбавате семенцата, нарязвате вътрешността и се наслаждавате на вкуса на плода. Имайте предвид, че нарязаната папая се разваля много бързо, затова е най-добре да се консумира веднага.

Когато избирате папая, гледайте цвета на кората.

Плодове с зеленикаво-жълта кора са все още зелени и можете да ги използвате, като ги изпечете и поднесете като гарнитура към месни ястия, или ги сложите в солени салати. Добре узрелите плодове са розово-червени и трябва да се консумират до 1-2 дни след купуването им, защото в противен случай ще презреят и няма да са така вкусни и полезни.

Не купувайте папая с черни петна по кората или набраздявания, защото вътрешността ѝ може да е развалена. Папята може да се консумира и консервирана или под формата на нектар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.2
Общо гласували: 5
50
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати