Как се съхраняват зелени орехи?

Зелените орехи съдържат много полезни вещества. Неузрелите орехи съдържат витамини от групата В, витамин С, Витамин Е и много други. Също така зелените орехи са богати на Омега-3 мастни киселини, желязо, фосфор, магнезий, калий и етерични масла. Зелените орехи са с богато съдържание на йод, което ги прави изключително подходящи за употреба при заболявания на щитовидната жлеза.

Зелените орехи помагат за зарастване на рани, при инфекции, помагат за хормоналния баланс в организма, повишават и укрепват имунната система, регулират дейността на стомашно-чревният тракт.

Със зелените орехи можете да приготвите настойки, които са много полезни. Това е и един от начините да съхраните полезните действия на зелените орехи.

Медената настойка е най-известната и е подходяща дори и за децата. Приема се за повишаване на имунитета, както и при проблеми с дихателните пътища.

Добре е орехите да се изсушат на пряка слънчева светлина и след това да се залеят с мед. Медът е добър консервант, но е важно да не попада вода в него. Не се добавя консервант, нито пък е необходима стерилизация.

Зелените орехи и медът са естествени антисептици.

Освен чрез приготвянето на настойка зелените орехи можете да съхраните и като ги замразите.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати