Gotvach.bg»Съвети»Защо се прецежда бульонът от пилешката супа?

Защо се прецежда бульонът от пилешката супа?

Защо се прецежда бульонът от пилешката супа?

Никой не отказва топла пилешка супа - неустоима на вкус и с уникален аромат.

Но има някои тънкости при приготвянето на пилешката супа, като един от тях е бульонът на пилешката супа и правилното му приготвяне.

Нещото, което трябва да знаете и да запомните, е, че подобно на боба, първата вода от пилешкия бульон се изхвърля. Причината е в съобразяването му с нашето здраве, а именно - при сваряване на пилешкото месо се отделят бактериите, които не се премахват при миене, а единствено и само при термична обработка.

Затова ви препоръчвам да пуснете пилешкото си месо да заври около 10 минути във вряща подсолена вода. След което тази вода да се изхвърли, да се сипе нова вода, да се нарежат лук и моркови (и други зеленчуци), за да имате страхотен пилешки бульон.

След което този бульон задължително трябва да се прецеди, поради това че ще има остатъци и неприятни за усета ни неща от зеленчуци и примеси. Следвайте следните съвети:

1. Винаги сменяйте водата на пилешкия бульон;

2. Сварявайте в леко подсолена вода;

3. Прецеждайте винаги пилешкия бульон, за да премахнете излишните и вредни вещества във водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати