Отслабва ли се от грах?

Отслабва ли се от грах?
Снимка: gotvach.bg

Много жени се сблъскват ежедневно с проблема наднормено тегло и в желанието си да се отърват от излишните килограми се подлагат на различни диети, изключват хранителни продукти от менюто си, само и само да постигнат желания резултат.

По отношение на граха, може да се каже, че той е доста висококалоричен и не е подходящ за отслабване. Това важи обаче за сушения грах, в който има завишено количество въглехидрати и неговата калоричност достига до 300 калории за 100 г. Калорийното съдържание на граха е до два пъти по-високо в сравнени с картофите и другите зеленчуци.

В този си вид със сигурност не бива да се употребява от хора, спазващи диети и такива, които страдат от затлъстяване. В диетичното си меню може да включите пресен грах, защото в 100 г от него има около 90 калории.

Обработвайте пресния грах веднага след като го освободите от шушулката, защото от продължителното въздействие с въздуха губи аромата си, а количеството на витамин С значително намалява. Винаги залагайте на пресен грах, защото освен висококалоричен, сушеният изисква много здрав стомах, заради сериозното затрудняване на храносмилателната система.

В заключение можем да кажем, че грахът е изключително полезен и богат на важни аминокиселини и вещества, но ако искате да го консумирате по време на диета и с цел отслабване, най-добре заложете на пресния грах или изберете друга храна.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати