Може ли да се оправи пресечен маслен крем?

Масленият крем e подходящ за пълнеж и украсяване на торти, сладкиши, дребни сладки и други печива. Основно се приготвя от масло и пудинг.

Запретнали веднъж ръкави, може да се срещнат и трудности. Масленият крем може да се пресече и всички приготовления отиват на боклука. Да, ама не!

Всички маслени кремове, които са пресечени, се оправят на водна баня при непрекъснато разбиване с миксер.

Такива пресичания на масления крем се случват на много хора по много пъти, независимо дали е домашен или готов маслен крем, който изисква по-малко време и е идеален за по-бързи резултати.

Маслен крем

Необходими съставки:

Масло - 1 ч.ч. като много готвачи препоръчват половината от маслото да бъде заменено от маргарин

Ванилия - 1 с.л.

Прясно мляко - 4 с.л.

Пудра захар - 4 ч.ч.

Начин на приготвяне: Започва се с разбиването на маслото с пресятата пудра захар и ванилия.

След като е поета пудрата захар, се добавят лъжиците прясно мляко и се бърка до получаване на гладка хомогенна смес.

NB: Много важно е всички продукти да са с еднаква стайна температура, за да се избегне пресичане!

Може да се съхранява в хладилник, докато се използва.

Може да се използва за слепване на блатовете или за покриване на тортата.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!