Масленият крем e подходящ за пълнеж и украсяване на торти, сладкиши, дребни сладки и други печива. Основно се приготвя от масло и пудинг.
Запретнали веднъж ръкави, може да се срещнат и трудности. Масленият крем може да се пресече и всички приготовления отиват на боклука. Да, ама не!
Всички маслени кремове, които са пресечени, се оправят на водна баня при непрекъснато разбиване с миксер.
Такива пресичания на масления крем се случват на много хора по много пъти, независимо дали е домашен или готов маслен крем, който изисква по-малко време и е идеален за по-бързи резултати.
Маслен крем
Необходими съставки:
Масло - 1 ч.ч. като много готвачи препоръчват половината от маслото да бъде заменено от маргарин
Ванилия - 1 с.л.
Прясно мляко - 4 с.л.
Пудра захар - 4 ч.ч.
Начин на приготвяне: Започва се с разбиването на маслото с пресятата пудра захар и ванилия.
След като е поета пудрата захар, се добавят лъжиците прясно мляко и се бърка до получаване на гладка хомогенна смес.
NB: Много важно е всички продукти да са с еднаква стайна температура, за да се избегне пресичане!
Може да се съхранява в хладилник, докато се използва.
Може да се използва за слепване на блатовете или за покриване на тортата.