gotvach.bg»Съвети»Как се съхранява оцетна гъба?

Как се съхранява оцетна гъба?

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
1274k
Как се съхранява оцетна гъба?

Съхраняването на оцетната гъба всъщност не е трудно. Тя се получава при ферментацията на ябълки, вода и захар при определена температура. Появява се на повърхността на съда, в който се приготвя оцетът.

Оцетната гъба се образува само, в случай че се ползват органични плодове, няма да се получи, ако се използват плодове с нитрати и други химични съставки.

Структурата на оцетната гъба е желеобразна, слузеста, която съдържа бактерии на оцетна киселина и целулоза. Образуването ѝ става постепенно, образува се тънък филм, който с времето се удебелява.

С получената гъба може да се приготви втори оцет, като се добави оцетната гъба без прибавка на подсладители. Така ще се получи чист органичен оцет.

Оцетната гъба е прозрачна, а в случай че потъмнее и падне на дъното на съда, тя губи своите качества да се приготвя оцет с нея, но може да се използва в медицината.

Лечебната сила е в това, че гъбата притежава в пъти повече свойства от органичния оцет. Например приложената гъба се справя с болки в ставите, кожни заболявания и други.

За да се съхрани оцетната гъба, е нужен буркан с капачка, оцетната гъба и малко от оцета. Гъбата се поставя в буркана, налива се оцет, колкото да я покрие, и се затваря с капачката.

След това се прибира в хладилника и когато имаме нужда да приготвим нещо, винаги имаме под ръка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати