Gotvach.bg»Съвети»Как се прави джоб на агнешка плешка?

Как се прави джоб на агнешка плешка?

Как се прави джоб на агнешка плешка?
Снимка: Лидия - Гери

Агнешкото месо е на челно място в списъка за най-безопасни и безвредни меса. Освен ползите, агнешкото месо е несравнимо вкусно, като може да се приготвя по всевъзможни начини.

Един от тези начини е пълнена агнешка плешка, която буди апетита само при споменаването си, а единствената по-трудна част е оформянето на джоба на агнешката плешка.

За да оформите джоб на агнешката плешка трябва предната плешка да е оставена с 2-3 ребра при разфасоването на агнето. С остър нож разцепете плешката под кожата в посока от ребрата към бута, правите го внимателно. Оформя се “джобът”, в който ще пълните плънката. Джобът леко разширявате с ръка. Докато подготвяте плешката слагате белия и черния дроб да се сварят за около 20 минути.

След което си приготвяте сместа, с която ще се напълни агнешката плешка. Традиционно това е ориз с белия и черния дроб, които бяха сварени по-рано, овкусени с подправки като черен пипер, магданоз и наситно нарязан лук. Но по желание може да си го приготвите по любим вас начин, дори да е само ориз със зеленчуци, се получава неповторимо.

Оформянето на този "джоб" отнема време, тъй като изисква да се внимава и да се прави бавно, но се получава много вкусно на финала.

Вижте и другите ни рецепти за агнешка плешка или си пригответе най-вкусното агнешко печено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати