Gotvach.bg»Съвети»Как се прави черна боя за сладки?

Как се прави черна боя за сладки?

Как се прави черна боя за сладки?

Тайната на приготвянето на черна боя за сладки е, че първо какаото се смесва с кафе. Най-важното е, че какаото се кипва с вряла вода 2 часа преди употреба, след това добива абсолютно черен цвят, както в американските сладкиши.

И помислете за качеството на какаото - златен етикет или какао на Д-р Йоткер са най-добри, те имат наситен цвят, висока масленост и много по-тъмен нюанс от този на евтините аналози.

Още един от вариантите за получаване на желания цвят е, като в тестото се добави малко количество течна цикория. Просто бъдете внимателни, не прекалявайте - тя е горчива.

Практичен и много богат черен цвят за сладки се получава по традиционните американски рецепти, където какаото на прах предварително се приготвя с вода и сода, а не се поставя в сухо състояние в тестото.

Ако какаото не се вари с вряща вода, но се смесва с брашно в суха форма и се приготви бисквитено тесто, шоколадовата бисквита няма да е толкова черна и няма да има такъв ярък аромат и аромат на шоколад.

Необходими продукти

какао- 30 г

разтворимо кафе- 1 ч.л.

гореща вода- 120 г

захар -120 г

брашно- 90 г

яйца- 1 бр.

масло-85 г

ванилия-1 бр.

бакпулвер- 1 ч.л.

Смесете първите 4 продукта и доведете до кипване при непрекъснато разбъркване, вари се още 8-10 минути и се оставя да се охлади.

След това се добавят и други необходими продукти и се оформят желания вид сладки или кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати