Колко време се варят свински черва?

Колко време се варят свински черва?
Снимка: gotvach.bg

Свинските черва се варят в голямо количество осолена вода за около 30 минути, като пяната, която се образува по време на термичната обработка задължително се премахва.

Свинските черва се изчистват предварително с пръчка, колкото молив, под течаща вода, като се обръщат. След като са почистени с клечка и изплакнати добре, се обръщат отново и трябва да са надути като балони, докато се изсушат. Едва тогава се започва с тяхното сваряване.

Характерното за свинските черва е, че се използват в пълненето на всякакви видове колбаси. Но могат да се нарржат на дребно и просто да се запържат с лук.

Нещото, което трябва всеки един от нас да знае е, че свинските черва могат да се изчистят и съхранят във фризер за по-късна употреба. За да го направите:

Свинските черва трябва да се охладят за 8-10 часа, след което се правят на снопчета, внимателно се търкат със сол и се поставят за 24 часа в чиста кутия с отвор, за да изсъхне саламурата. След това снопчетата черва се подреждат в чист съд с капак, като всеки ред снопче се ръси със сол.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати