Как се бели чесън за секунди?

Как се бели чесън за секунди?

Първият метод в помощ на по-лесното белене на чесъна е разделянето на цяла глава чесън. Този трик е много бърз, щом го усвоите.

За да обелите чесън за секунди, оставете главата чесън на масата с върха на скилидките нагоре. Ударете с долната част на дланта на ръката си срещу горната част на главата чесън и скилидките трябва да се отделят лесно.

Следващият метод изисква да поставете скилидките чесън между две метални или керамични купички. Покрийте купата с капак или друга, обърната надолу купа. Малките до средни купи вършат работа най-добре. Скилидките трябва да се блъскат една срещу друга, за да се отърсят от кожата си.

Като алтернатива можете да поставите скилидките си в сух буркан и да завиете плътно. Трябва да тръскате достатъчно силно и енергично. Този метод е много забавен и дори може да включите децата като ваши малки помощници. Друг плюс на този метод е че скилидките са обелени, а ръцете ви остават чисти и без неприятна миризма.

Поставете плоската страна на нож над скилидката чесън. Направете това на плоска и стабилна повърхност. Уверете се, че сте с лице към острия ръб на острието. Натиснете с дланта си, за да разбиете скилидката бързо и внимателно. Целта тук не е да раздробявате напълно чесънчето, а по-скоро да разкъсате и премахнете люспата от останалата част на чесъна. Можете да се научите да правите това много бързо с практикуването.

Ако не обичате миризмата на чесъна по ръцете си, може да използвате и силиконов уред за белене на чесън - представлява малък силиконов цилиндър. Просто поставете няколко скилидки чесън в силиконовата тръбичка, разтъркайте между двете ръце или на повърхността на кухненския плот и готово. Силиконовата бариера ще защити ръцете ви от грубия чесън.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати