Защо да ядем спанак?

Защо да ядем спанак?
Снимка: gotvach.bg

Спанакът е чудесна суперхрана, пълна с витамини, нискокалорична и полезна за здравето на човека. С ежедневния си прием осигуряваме на организма протеини, желязо, витамини и минерали.

Една от важните причини да ядем спанак е, че този зеленчук е важен за здрави кости, коса и кожа. Доказано е че подобрява паметта. Само една чаша спанак на ден съдържа 65% от дневната нужда от фолиевата киселина и над 20% от дневната стойност на витамин В6. Спанакът предотвратява възпаленията, вредни за мозъчната функцията. Ако възрастен е на диета, е добре да включи в менюто си спанак, защото е диетичен, пълен с фибри и с малко калории.

Направете нещо хубаво за себе си и включете в храната си този зелен зеленчук. Суперхраната се бори и срещу свързания с възрастта когнитивен спад. Това се дължи на богатото количество антиоксиданти в него. Спанакът дава и превенция за предотвратяване на последиците от неврологични заболявания.

Най-полезен е да се приема в суров вид. Действа пречистващо, изгражда клетки и тъкани, лекува заболявания като запек. За целта се употребява сок от спанак /50 мл/, който се смесва със сок от моркови /200 мл/. Употребява се за 1-2 месеца, докато получите подобрение. Същият сок се прилага и при пародонтозата, като сокът от спанак е 150 мл, а от моркови е 250 мл.

Пие се, докато получите дълготраен ефект. Тази напитка със спанак и моркови лекува анемия, високо кръвно и стабилизира кръвната захар.

Спанакът съдържа и оксалова киселина, затова се смята, че е по-добре да се приема суров, а не готвен, защото тази киселина води до образуване на камъни в бъбреците.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати