Как се мери талията?

Как се мери талията?
Снимка: gotvach.bg

Когато сме подложени на диета, най-правилният начин за измерване на телесните мазнини и как се движим в процеса на отслабване, е да използваме сантиметър и да измерваме размерите си в действителност.

Понякога загубата на мазнини и натрупването на мускулна маса едновременно могат да ни подведат и цифрата на кантара показва същите килограми, а ние си мислим, че действителна загуба на мазнини няма.

Причината да измерим талията си разбира се невинаги е фактът, че сме се подложили на диета, така че, какъвто и да е вашият мотив, сега ще разкрием правилния начин да го направите, за да разберете действителният размер на вашата талия.

Обикновено сантиметърът трябва да бъде позициониран на около 13 милиметра над пъпа в тясната част в областта на кръста и в хоризонталното му положение се прави измерване. Важно е в момента на измерване да издишаме и преди да сме вдишали отново, да премерим каква е обиколката на талията ни.

При някой от нас няма добре изявена по-тясна част в областта на кръста, така че най-добре е да се ръководим по пъпчето и да мерим 13 милиметра над него. Друг ориентир за това може да бъде средата на областта между гръдния кош и таза.

При хората с изявена талия и по-тясна част в областта начинанието се оказва много по-лесно. Прави се измерване точно там, отново след като сме издишали.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати