С какво може да се замени заквасената сметана?

С какво може да се замени заквасената сметана?
Снимка: gotvach.bg

Понякога, за да приготвим дадена рецепта, ни е необходима съставка, която нямаме в наличност в кухнята си или не можем да си набавим на момента, но искаме да сготвим рецептата в момента. Понякога тези съставки за щастие могат да бъдат заменени.

Една от тях е заквасената сметана. Независимо дали я няма в наличност в момента във вкъщи или в магазина, или просто ни мързи да се доберем до магазина да си я купим, има две алтернативи на заквасената сметана, които ще ви помогнат в тази ситуации.

1. Кисело мляко

Когато нямаме заквасена сметана, можем да използваме количеството, което ни е необходимо, например 1 чаена чаша качествено кисело мляко. Тази част от млеката с масленост 0,1% не е удачна за готвене, така че то единствено не е препоръчително да се използва за целта.

2. Прясно мляко

Другата алтернатива на заквасената сметана е 1 чаена чаша прясно мляко, към които трябва да добавим 1 чаена чаша маргарин и 1 чаена лъжица лимонов сок. Ако ни е необходимо по-голямо количество за нашата рецепта, просто удвояваме или утрояваме количествата.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати