Колко време се пече брауни?

Колко време се пече брауни?
Снимка: gotvach.bg

Рецептата за браунис е създадена в края на 19 и началото на 20 век. Замислена в началото със съставки като кайсии и желе, по-късно кайсиите отпадат от продуктите, които са се смятали за подходящи към браунито.

Създадено като сладкиш към чаша с чай, в днешно време брауни се консумира и като десерт в обикновеното ежедневие без специалните ритуали на чаените часове.

Това е един от любимите десерти на голяма част от нас. Брауни се приготвя лесно и е неустоимо вкусно - десерт, който позволява на домакините да експериментират и да творят в домовете си. Важното обаче в случая е да се приготви добре самото брауни, а именно - да не се препича.

Времето, за което се пече брауни, е кратко - за около двадесет и пет минути на предварително загрята фурна на 180 градуса. Има рецепти, при които печенето стига до 40-50 минути на слаба фурна, около 150-160 градуса.

В зависимост от спецификата на рецептата и съставките ѝ може да се изисква по-малко време или повече време за приготвянето.

Приготвянето и крайният резултат на този десерт носят само и единствено неустоимо удоволствие. Браунито е с дълга история и е извървяло достатъчно дълъг път, за да бъде достоен да се приготви поне веднъж от всяка домакиня.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати