gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече баклава?

Колко време се пече баклава?

Колко време се пече баклава?

Баклавата е десерт, който е често приготвян по празници, а също така се консумира много и без особена причина. Причината за това е, че тя е много вкусен и приятен десерт, предпочитан от много хора.

Баклавата е още сладка баница и идва от Иран.

Приготвя се много лесно и не изисква големи усилия. Тук отново готвим с очите си, защото в много рецепти можете да срещнете точно определени минути и градуси, но в зависимост от мощността на вашата фурна времето за приготвяне може да бъде различно, въпреки че следвате рецептата точно и ясно според указанията в нея.

Важното при приготвянето на баклавата е да следите за цвета на корите, който се променя при вече настъпила термична обработка. Трябва да се пече на около 180 градуса без вентилатор и 160 градуса с вентилатор. Внимавайте - цветът на корите трябва да стане златист или да придобие кафеникаво-карамелен цвят.

За същия ефект доста класически рецепти гласят, че баклавата се пече на 200 градуса в средата на печката, а не на дъното. След като корите станат златисти, баклавата се пече за още малко време във фурната отдолу.

Зависи от вас и фурната, с която разполагате.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати