Колко време се пече крем Брюле?

Колко време се пече крем Брюле?

Крем Брюле е винаги подходящ избор за приготвянето на бърз и вкусен десерт вечер или когато ви дойдат неочаквани гости. Обаче същевременно този десерт е леко капризен и трябва да се готви с внимание.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете перфектен резултат при приготвянето на този невероятен десерт.

1. Печете Брюле на ниско температура

Съставките на Брюлето лесно се обработват и не е необходимо да се пече на висока и силна температура. Печем обикновено на температури от 150 до 170 градуса. Не повече.

2. Овлажнявайте въздуха във фурната

Използвайте вода. Формичките, в които ще печете Брюлето, просто поставяйте в тава с вода или иначе казано - печете на водна баня. Така атмосферата във фурната ще се овлажни, за да се опече десертът по-добре.

3. Не печете Брюлето докрай

Хубавият крем Брюле е готов тогава, когато в краищата леко се е стегнал, а когато поклатим тавичката или самата форма, в средата си той е по-течен. Не бързайте да будите съмненията в себе си - когато е готов и сложим в хладилника, кремът ще се стегне.

4. Водата не бива да завира

Също и както при крем карамела, водата не бива да завира, още по-малко самият крем, защото се получават шупли. Не че няма да става за ядене след това, но нали се стремим към перфекционизъм и искаме да е красиво.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати