Как и колко време се варят яйцата?

Как и колко време се варят яйцата?
Снимка: gotvach.bg

Когато се чудим какво да хапнем на бързо или вечер, когато се върнем скапани след работа, често се сещаме, че яйцата са бърз и вкусен вариант.

Можете ли да изброите пътите, в които сте варили яйца - перфектно сварени с идеалната за вкуса ви твърдост?

Време е да узнаете няколко тайни при варенето на яйца, които ще ви бъдат много полезни при следващите Великденски празници или просто подготовката на яйчица за вашата вкусна семейна трапеза.

Има няколко вида варени яйца. В зависимост от това как ги обичате, трябва да се придържате към определен период от време на варене, защото точно 3 минути ви делят от рохкавите жълтъци, до твърдо сварените такива.

В случай че ви се хапват твърдо сварени яйца, времето, в което трябва да държите яйцата във врящата вода, е от 11 до 15 минути.

В случай че държите яйчицата ви да бъдат с твърдо сварен белтък и полурохкав жълтък, времето, в което трябва да варите яйцата във врящата вода, е от 8 до 10 минути.

Ако искате белтъкът на яйцата ни да бъде твърд, но жълтъкът да е рохкав, варим в кипяща вода от 6 до 7 минути.

Ако искаме белтъкът да бъде леко рохкав, а жълтъкът да бъде течен, варим яйчицата 5 минути във врящата вода.

Насладете се на вашият любим вариант.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати