Как да си направим ванилова захар?

Как да си направим ванилова захар?
Снимка: gotvach.bg

Ванилова захар е проста рецепта от гранулирана захар, наситена с ванилова шушулка. Няма нищо толкова просто или универсално като домашната ванилова захар. Ванилова захар при печене може да се използва в различни десерти - от ябълкови пайове, в тестото за торти, бисквити, за поръсване или пък в крем Брюле.

Ванилова захар може дори да се използва в солени рецепти, за да даде лека сладост на кисели храни като например Барбекю сос и Винегрет. Добавете към напитки като кафе или чай - възможностите са безкрайни.

Ванилова захар е прост и сърдечен начин да благодарите на гостите на вечеря или на сватбения прием. Осъществяването и бутилирането на творението ви не може да бъде по-лесно и по-приятно занимание.

За приготвянето и са ви необходими следните съставки:

2 чаши захар;

1 ванилова шушулка

Начин на приготвяне: Поставете захарта в херметически затворен контейнер. Разделете ваниловата шушулка на дължина. Използвайки върха на остър нож, изстържете семената от центъра на шушулката и добавете в захарта; добавете и бобовата шушулка.

Запечатайте контейнера и разклатете, докато смесите. Нека стоят покрити поне 1 седмица. Използвайте като обикновена гранулирана захар, като изхвърлите бобовата шушулка, тъй като е загубила аромата си.

Хранителна информация за ванилова захар:

В 1 ч.л.: 16 калории, 0 мазнини (0 наситени мазнини), 0 холестерол, 0 натрий, 4 г въглехидрати (4 г захари, 0 фибри), 0 протеин.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати