Колко време се пекат ребра на фурна или скара?

Колко време се пекат ребра на фурна или скара?
Снимка: gotvach.bg

Любителите на месната кухня предпочитат чистите меса, но повярвайте, ребрата са една от най-добрите части на животното, и всеки любител на месцата би трябвало да не пропуска възможност да си приготвя и похапва редовно.

Днес ще разгледаме времето, за което трябва да се приготвят ребрата на фурна, а също така и на скара, за да бъде вашата вечеря вкусна и добре опечена.

Ако решите да приготвяте ребра на фурна, най-добрият вариант за опичането на ребра е да използвате алуминиево фолио, докато се пече месото, за да се задуши то добре и да се сготви хубаво. Така времето за опичане, което ще ви бъде необходимо, е около един час на около 180 до 200 градуса.

След като е готово месото, можете да откриете тавата, в която го печете, за да се запече допълнително и да се получи така обичаната хрупкавина на месото. Ако предпочетете да не печете месото с алуминиево фолио, просто периодично обръщайте месото от всички страни, за да се опече добре отвсякъде.

В случай че предпочитате да приготвяте ребра на скара, трябва да знаете, че времето, необходимо за приготвяне, не се отмерва в минути, а е най-добре да се готви с очи. Обръщаме периодично от всички страни, докато отвсякъде се получи хубав карамелен загар по ребърцата.

Можете да тествате готовността на вашите меса, като издърпате едно от кокалчетата по мръвките - ако се отделя хубаво, значи месото е опечено до степен, подходяща за консумация, а и това месо е най-сладко и най-добре приготвено.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати