Как се задушава спанак?

Как се задушава спанак?

Как се задушава спанак?

Задушаването на спанака отнема малко време. Мога да кажа, че ако задушавате по-големи количества, миенето и рязането му може да отнеме повече време от самото задушаване.

Започнете, като го накиснете във вода за 15-20 минути. След това премахнете корените му, при нужда, ако дръжките са много дебели, може да отстраните и тях. След това го измийте добре на течаща вода. Ако спанакът е домашен и набран от градината, има голяма вероятност да има доста пръст по-него, така че трябва да сте внимателни - не е добре гостите или роднините ви да намерят остатъци от пръст или някое малко камъче, заради това е добре да се накисне във вода предварително.

Преди да преминете към същинското задушаване на зеленчука, е добре да бъде нарязан на ленти, освен ако за рецептата ви са необходими цели листа спанак. Нарязаният (цели листа) спанак поставете в голям тиган, тъй като първоначалните му размери са доста по-обемни.

Може да задушите спанака с някакъв вида мазнина, която използвате, или вода. Ако използвате мазнина, е нужно да я загреете, преди да сложите спанака, а ако предпочитате вода, може да сложите спанака и след това да залеете с малко вода.

Затворете го с капак, за да се задуши по-добре. След 2-3 минути разбъркайте и така го оставете за още няколко минути до готовност. Преди да махнете от котлона, добавете сол, черен пипер, червен пипер или друг любим вид подправки по ваш избор.

Към него може да добавите всякакъв вид зеленчуци за повече аромат. Спанакът е чудесна добавка към ориз, киноа или булгур.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати