Защо и как се начукват пържоли?

Защо и как се начукват пържоли?
Снимка: gotvach.bg

След като бъдат начукани пържолите, стават по-крехки. Намаляват своята дебелина и се готвят по-бързо. Ако не разполагате с много време за готвене или имате неочаквани гости, това е добър вариант.

Едновременно съкратявате времето, което ще трябва да прекарат пържолите на скарата и подобрявате техния вкус.

Начукването на пържоли обикновено става с дървен чук. В зависимост от дебелината, която искате да постигнете, трябва да се начукват по-малко или повече.

Може да начукате всякакъв вид пържоли - свински, пилешки, телешки и др., след това може да ги изпечете на фурна, също така и на оребрен тиган, а най-добре стават на скара на дървени въглища.

Процедурата по начукване е много лесна. Първо, насолете месото на вкус. Поставете го в найлоново пликче, от по-плътните, за да не се разкъса при самия удар. С чука лека-полека начукайте, докато месото придобие желаната дебелина.

Използвайте умерена сила, защото ако удряте прекалено силно, е вероятно пържолата да се разкъса. Затова започнете по-леко и постепенно, когато усетите увеличете силата.

Започнете да начуквате пържолата от нейната среда към периферията. Размерът ѝ е възможно да се уголеми повече от половината.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати