Как се прави застройка с брашно?

Как се прави застройка с брашно?

Застройката придава на супата много хубав вкус и гъстота. Най-често се прави с яйца, кисело мляко, брашно, лимонов сок или оцет. Ако не се приготви правилно обаче, застройката може да се пресече и да придаде на супата неприятен вид. Застройката с брашно най-общо бива варена и топла. Предлагаме ви двата най-лесни и сполучливи застройки с брашно.

За топлата застройка са ви необходими 1 с.л. брашно, 1 яйца, 1 с.л. масло и 1 ч.ч. кисело мляко. Свалете готовата супа от огъня. Запържете леко брашното в маслото и го махнете от котлона. Разбийте киселото мляко и яйцето поотделно, след което внимателно ги смесете. Прибавете бавно към брашното, като бъркате непрекъснато. Излейте застройката в супата, като бъркате непрекъснато.

За варената застройка са ви необходими 1 яйца, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Разбъркайте отделно млякото и яйцето, а брашното размийте на кашичка с малко вода и сол. Смесете ги заедно.

От горещата супа гребнете един черпак и постепенно добавете към застройката, като бъркате непрекъснато. Прибавете още малко от супата. Поставете я на огъня и загрейте застройката, за да се изравни с температурата на супата. Прибавете я към супата, разбъркайте и махнете от котлона.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати