gotvach.bg»Съвети»Как се почиства тиквата?

Как се почиства тиквата?

Как се почиства тиквата?

Тъй като сме в сезона на тиквата, това е доста добър въпрос. През зимата тиквата присъства на масата ни под формата на много рецепти.

Едни от най-популярните са тиквеник, печена тиква, пълнена тиква, всякакви тиквени сладкиши и крем с тиква, тя се използва не само в десертите, с нея може да се приготвят и чудесни крем супи с тиква.

Повечето рецепти обаче започват с почистване на тиквата и сега ще ви споделя моя начин за това.

Започнете като измиете добре тиквата, тъй като моите са от градината на баба ми доста често има остатъци от пръст. След това отстранете капака и долната част на тиквата. В зависимост от големината може да я нарежете на по-малки парчета, за да ви е по-лесно да я обелите.

Ако използвате тиквата за печене с кората, след като отстраните двата края, я нарежете на половина и с помощта на лъжица отстранете вътрешността заедно със семките. Тях може да разпръснете на вестник да изсушите и да ползвате за семе за догодина.

И така, след като сте я почистили, нарежете на желаната големина парчета, които да изпечете по любима рецепта. Ако ще приготвяте тиквата пълнена, от долната част отстранете малко, колкото да стои лесно изправена, и с помощта на лъжица издълбайте внимателно.

И така да се върнем при ситуацията, при която ви се налага да белите тиквата, примерно когато я задушавате/ варите. Има два начина да я обелите - като използвате остър нож или белачка.

Прочетете също какво съдържа тиквата, как да си направим фенер от тиква и запича ли тиквата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати