Как да обелим лесно ябълки?
gotvach.bg»Съвети»Как да обелим лесно ябълки?

Как да обелим лесно ябълки?

Как да обелим лесно ябълки?

Ябълките са продукт, който се използва доста често в рецепти като щрудел, различни кексове, сладкиши и други разновидности на [сладки нещ. Тя е доста популярен плод в България, като има много разнообразни [сортове ябълк и всички са със своите различни вкусове.

За повечето рецепти е нужно ябълката да се обели и почисти, защото кората й е твърда и при обработка не остава видима, повечето хора предпочитат да я отстраняват.

Като за начало измийте ябълката добре, ако има някакви наранявания, с помощта на нощ може да ги изчистите, за да не придават вкус на ястието, което приготвяте. След това може да обелите ябълката с нож или белачка.

Забелязала съм, че за по-възрастните хора ножът е много по-удобен - може би те са свикнали да белят по този начин. Но лично за мен белачаката е доста по-добър вариант, а и става по-бързо и качествено. С нея кората се отстранява на равни по дебелина ленти, докато с ножа това се постига по-трудно.

И така - вече обелената ябълка се почиства от семките и дръжката, след което е готова да я обработите по различни начини подходящи за вашата рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати