Gotvach.bg»Съвети»Как се почиства и мие спанак?

Как се почиства и мие спанак?

Как се почиства и мие спанак?

Спанакът произхожда от сем. Лободови и е един от предпочитаните зеленчуци. Беден на калории, след като се обере, не може да трае дълго време. Използват се листата и често и дръжките. Почистването е главно в отстраняване на увехналите листа и примесите. Отстраняват се коренчетата и се обработват отделно.

Измиването на спанака трябва да бъде непосредствено преди да се готви, защото ако се измие и сложи в хладилника, той ще започне да пожълтява и да се свива - ще изсъхне и ще стане неизползваем.

Също така е невъзможно, ако планирате да го съхраните, да отрежете корените и долната част на клона - също ще изсъхне много бързо.

Затова накиснете спанака в студена вода, така че водата напълно да го покрива, за половин час - по този начин мръсотията и пясъкът от него ще отидат на дъното, отстранете ги и го измийте под течаща студена вода.

След измиването на спанака се нарязват на парченца, на дребно или едро в зависимост от предназначението. Ястията със спанак не бива да се претоплят.

По-добре е спанакът да се съхранява по старомоден метод - обгръщаме в мокър вестник в много слоеве, а след това в целофан. Отново, отстранен от опаковката - необходимо е да се приготви веднага.

Ако имате спанак под ръка, не забравяйте да опитате някои от нашите рецепти за спанак с ориз, агнешко със спанак или вкусна и питателна спаначена супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати