Как се прави тесто за меденки?

Меденките са толкова вкусни през цялата година и не ни харесва идеята да чакаме Коледа всяка година, за да се радваме на хубавия им вкус. Има толкова много рецепти за приготвянето на меденки - кои с глазура, кои без глазура, но всички са толкова апетитни.

Основните съставки за приготвянето на хубавите меденки са леснооткриваеми и достъпни. За да си изпечете хубави сладки, витрябва да замесите правилното тесто за меденки.

За него са ви необходими: 1 ч.л. сода бикарбонат, 600 г брашно, 1 ч.л. канела, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. пудра захар, 2 яйца, 1 к.ч. мед.

Започва се с разбиването на олиото и яйцата, след което се добавят пудрата захар и медът. Брашното, содата и канелата се добавят, но брашното първо се пресява. Всичко се бърка, докато не започне да се оформя хубаво тесто.

След като това се случи и брашното спре да лепне по време на месене, го изваждате и започвате да изрязвате хубави меденки с ефектните ви формички, но все пак, ако не разполагате с такива, можете да използвате чаша за изрязването.

В случай че пожелаете или обичате меденките си поляти с шоколад или друга глазура, можете да я добавите, след като сте изпекли добре меденките и те са изстинали от фурната.

Можете да използвате както шоколад, така и да си приготвите своя глазура като например Роял Айсинг за Декорация.

Сервирайте с любов тъй вкусните меденки.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати