Как се чистят кестени?

Как се чистят кестени?

Кестените са любима храна на хората през есента, защото те са типична ядка за този сезон, която, за да бъде приготвена, не се изискват кое знае колко голямо усилие или оборудване.

Кестените могат да се приготвят както сладки, така и солени, но при всички положения хората ги обичат предимно печени.

Като за начало кестените трябва да отговарят на някой особености, за да сме сигурни, че кестените, които печем, са вкусни и стават за ядене. Те трябва да са лъскави и да не миришат на мухъл или влага, защото вътрешността на тези кестени вече е започнала да гние и те не са подходящи за ядене, защото вкусът им е неприятен.

Кестените се почистват от зелената им обвивка, с която трябва да бъдете много внимателни, защото обикновено кестените падат право на тревата, когато се освободят от зелената бодлива обвивка, в която зреят, но често те падат заедно с нея, а тя самата не е напълно отворена и те не успяват да се освободят сами от нея.

Внимавайте с бодлите, защото те не са отровни, но би ви заболяло. След това кестените трябва да се измият и да се направят процепи върху обвивката им.

Ножът за хляб върши чудесна работа и можете да се възползвате от наребрените му зъбци, защото прави малки дупчици, а и кестените няма да се плъзгат и да предизвикат порязване.

Също така е добре да използвате хавлиена кърпа или друга мека повърхност върху която да правите процепите, за да се застраховате от плъзгането на кестените и неволно да се нараните.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати