gotvach.bg»Съвети»Как да съхраняваме пресен спанак?

Как да съхраняваме пресен спанак?

Как да съхраняваме пресен спанак?

Спанакът произхожда от сем. Лободови и е един от предпочитаните зеленолистни.

Пресният спанак много бързо се разваля, срокът на годност е само няколко дни. За да удължите срока на годност на спанака, трябва да съхраните пресния спанак правилно.

Първо, трябва да го поставите в контейнер с вода, но не го измивайте и го сложете в хладилник или на студено място. В това състояние може да се съхранява 1 седмица. За по-дълъг срок на годност спанакът се замразява във фризер в това състояние, времето се увеличава до няколко месеца.

Ако през есента свежият зеленолистен зеленчук може да стои опакован в найлонова торбичка - опаковката трябва да е плътно обвързана и в хладилник, а зелените листа няма да загубят нито аромата, нито цвета и ще запазят повече витамини.

Увийте измитите и подсушени листа от спанак в стреч фолио за лесно опаковане и запазване и поставете в хладилника. За по-дълго съхранение могат да се използват и торбички с мембрани, буркани с мембранни капачки, които поддържат постоянен микроклимат вътре.

Вакуумните съдове се продават в комплект с помпа. Това е най-доброто решение за поддържане на прясна храна и зеленчуци.

Ако разполагате със спанак, препоръчваме да си приготвите спаначена супа, баница със спанак, а защо не и агнешко със спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати