Как да съхраняваме пресен спанак?
Как хранить свежий шпинат?Kako da čuvamo sveži spanać?
gotvach.bg»Съвети»Как да съхраняваме пресен спанак?

Как да съхраняваме пресен спанак?

Как да съхраняваме пресен спанак?

Спанакът произхожда от сем. Лободови и е един от предпочитаните зеленолистни.

Пресният спанак много бързо се разваля, срокът на годност е само няколко дни. За да удължите срока на годност на спанака, трябва да съхраните пресния спанак правилно.

Първо, трябва да го поставите в контейнер с вода, но не го измивайте и го сложете в хладилник или на студено място. В това състояние може да се съхранява 1 седмица. За по-дълъг срок на годност спанакът се замразява във фризер в това състояние, времето се увеличава до няколко месеца.

Ако през есента свежият зеленолистен зеленчук може да стои опакован в найлонова торбичка - опаковката трябва да е плътно обвързана и в хладилник, а зелените листа няма да загубят нито аромата, нито цвета и ще запазят повече витамини.

Увийте измитите и подсушени листа от спанак в стреч фолио за лесно опаковане и запазване и поставете в хладилника. За по-дълго съхранение могат да се използват и торбички с мембрани, буркани с мембранни капачки, които поддържат постоянен микроклимат вътре.

Вакуумните съдове се продават в комплект с помпа. Това е най-доброто решение за поддържане на прясна храна и зеленчуци.

Ако разполагате със спанак, препоръчваме да си приготвите спаначена супа, баница със спанак, а защо не и агнешко със спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати