Колко време се вари ечемика?

Колко време се вари ечемика?

Ечемикът е вид зърнено растение, богато на фибри и много важни минерали. Може да се комбинира както в солени рецепти, така и в сладки. Ечемикът е използван много често продукт по-скоро в миналото и не чак толкова в настоящето, въпреки богатите му съставки.

Възможно е забързаното ежедневие и вечното ''няма време'' да е една от причините, но въпреки това поне веднъж в месеца или два трябва да се консумира ечемик.

Ечемикът се накисва от предната вечер във вода и така се оставя цяла нощ. На сутринта се изцежда и измива добре. Налива се нова вода и се слага в тенджера.

Достатъчно е 60-70 минути на среден котлон, като се вари със затворен капак. След посоченото време се изключва и се оставя за десет минути, без да се отваря.

Днес технологията е много напреднала. С една тенджера под налягане това време се съкращава до половината, т.е за 30 минути той е готов за консумация.

Ако сварите малко повече количество, спокойно може да го приберете в хладилника за няколко дни или дори замразите за по нататъшна употреба. Така ще имате по всяко време сварен ечемик, с който веднага може да спретнете някоя любима или стара позабравена рецепта, без да губите много време.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати