Как се вари крем?

Как се вари крем?
Снимка: gotvach.bg

Варенето на крем, който да използвате за различни сладкиши, торти, фунийки, еклери и други сладкарски изделия, става лесно и приятно.

За сместа:

Необходимо ви е 1 пакетче нишесте (70 г нишесте), което се разтваря в 100 мл хладка вода.

После в отделен съд трябва да кипнете 700 мл прясно мляко за предпочитане (ако нямате, може да използвате вода), като предварително трябва да го подсладите по ваш вкус - с 1 чаена чаша пудра захар, кристална захар или кафява захар.

Ако искате този крем да има вкус на ванилия, можете да добавите 4-5 капки есенция от ванилия или да използвате шушулка, а защо не и други аромати.

Ако искате шоколадов крем, можете да прибавите малко какао или да разтопите в него шоколадови парченца. Други вкусове на кремовете можете да изфантазирате и сами.

След това в кипналото мляко (или вода) трябва да се добави сместа с нишестето и при постоянно бъркане на бавен огън започва да се получава кремът. След 4-5 минути той е готов и трябва да се разлее на порции или да се използва с конкретно предназначение за гарниране или пълнене.

Ако предпочетете да го разпределите в чаши, може да го гарнирате по ваш вкус. Това може да стане със смлени ядки, цели ядки, сметана, бисквити или други добавки.

Развихрете фантазията си и добър апетит!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати