Как се прави бадемово тесто?

Как се прави бадемово тесто?
Снимка: gotvach.bg

От всички ядки бадемът намира най-широко приложение в кулинарията, особено за направата на шоколадови десерти, торти, бонбони и сладкиши. От бадеми може да се направи и тесто, което е много подходящо за бисквити и сладкиши.

Ето една примерна рецепта за направата на бадемово тесто.

Необходими продукти:

250 г сурови бадеми

100 г пудра захар

3 с.л. вода

1 белтък

Сложете суровите бадеми в тенджера с кипяща вода и ги оставете да врат за не повече от 60 секунди.

Изсипете бадемите в гевгир и ги полейте със студена вода, докато изстинат.

Оставете бадемите да се изцедят върху кухненска хартия.

Стиснете бадемите между пръстите си и отстранете обвивката.

Оставете ядките да изсъхнат добре.

Смелете ядките, докато станат на фин прах, наподобяващ брашно. Смесете полученото бадемово брашно с пудра захарта. Добавете белтъка и водата. Бъркайте с вилица,докато стане на топка. Ако тестото е прекалено лепкаво, добавете още от смлените на прах бадеми, докато тестото спре да се лепи по пръстите.

Можете да съхраните тестото в хладилник, като го увиете в прозрачно фолио. По този начин може да издържи повече от седмица.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати