Как се пържат чушки?
gotvach.bg»Съвети»Как се пържат чушки?

Как се пържат чушки?

Любимо хапване на много хора през летните месеци - печени чушки, овкусени с чесън, оцет и олио, а понякога с кисело мляко и запръжка с червен пипер.

Може да ги предлагате редовно на домашната трапеза като предястие или гарнитура. Чушките, няма значение какви са - зелени или червени, винаги биха се изпържили, стига да са от даден сорт.

Дебелите чушки логично се пържат по-бавно. Даже за предпочитане е да са върхари, това са млади чушки. Стават много вкусни и бързо се приготвят.

Първо се измиват хубаво, след което се подсушават, за да не пръскат в олиото. С остър нож се цепят на четири от края до дръжката със семейството и се посолява.

В дълбок тиган сгорещяваме олио. Слагаме по малко от чушките, защото преди пържене са доста обемисти - може и да не са покрити изцяло с олио, и намаляваме котлона малко.

Ако много пръскат се слага и капак - така даже и се задушават. По време на пърженето ги обръщайте, за да се изпържат равномерно.

Когато люспата им се напука и добие кафеникав цвят, означава, че чушките са изпържени и могат да се извадят от тигана.

След пърженето чушките могат да се консумират веднага. Дано апетитът ви върне в детството, както мен, с тези пържени чушки - от тогава си ги обичам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати