Как се накисва пшеница?

Как се накисва пшеница?
Снимка: gotvach.bg

През зимата, когато липсата на витамини влияе върху здравето и състоянието на кожата и косата, пшеницата може да компенсира тези липси. Тя съдържа огромно количество минерали и витамини, които могат да поддържат тялото по време на дефицита на витамини.

Пшеницата се добавя към салати, гарнитури, дори и десерти. Трябва да се научим да я консумираме, така че тя да не навреди на организма ни.

Пшеницата е тежка храна за нашия стомах. Затова, за да не си навредим, я обработваме предварително, тоест я накисваме. Когато се накисва пшеница, самото зърно се събужда и започва процесът на покълване. Стимулира произвеждането на ензими, увеличава количеството на витамини, особено от група В, предотвратява се загубата на минерали, усвояването им е по-лесно, неутрализират се токсините и предотвратяват различни заболявания.

Накисването на жито е лесно - в хладка вода, като тя трябва да покрие зърната и да е 4-5 см отгоре, за предпочитане да е минерална. Водата трябва да е с температура от 37-40 градуса.

Хубаво е на всяка чаша вода да се добави и супена лъжица лимонов сок или ябълков оцет.

Накисването е с времетраене от 8-24 часа. Покрива се съдът, в който е накисната, с кърпа и оставяме да престой на по-топло място или поне на стайна температура.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати