Как се накисва пшеница?
Kako se potapa pšenica?Как замочить пшеницу?
gotvach.bg»Съвети»Как се накисва пшеница?

Как се накисва пшеница?

Как се накисва пшеница?

През зимата, когато липсата на витамини влияе върху здравето и състоянието на кожата и косата, пшеницата може да компенсира тези липси. Тя съдържа огромно количество минерали и витамини, които могат да поддържат тялото по време на дефицита на витамини.

Пшеницата се добавя към салати, гарнитури, дори и десерти. Трябва да се научим да я консумираме, така че тя да не навреди на организма ни.

Пшеницата е тежка храна за нашия стомах. Затова, за да не си навредим, я обработваме предварително, тоест я накисваме. Когато се накисва пшеница, самото зърно се събужда и започва процесът на покълване. Стимулира произвеждането на ензими, увеличава количеството на витамини, особено от група В, предотвратява се загубата на минерали, усвояването им е по-лесно, неутрализират се токсините и предотвратяват различни заболявания.

Накисването на жито е лесно - в хладка вода, като тя трябва да покрие зърната и да е 4-5 см отгоре, за предпочитане да е минерална. Водата трябва да е с температура от 37-40 градуса.

Хубаво е на всяка чаша вода да се добави и супена лъжица лимонов сок или ябълков оцет.

Накисването е с времетраене от 8-24 часа. Покрива се съдът, в който е накисната, с кърпа и оставяме да престой на по-топло място или поне на стайна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати