Как се размразява тесто?

Как се размразява тесто?
Снимка: gotvach.bg

Има много начини, с които да се размрази замразено тесто. Първо, ако е във фризера, се изважда още от вечерта и оставяме в подходящ съд да се отпусне на стайна температура или във хладилника.

Ако много бързате, опитайте, като оставите тестото на топло до печката или на перваза на прозореца, върху топлия радиатор или срещу топла струя на климатика. Размразява се и като се постави в купа за МВ и печката се включи на функция размразяване.

Замразено тесто и други замразени зеленчуци могат да се размразят и на водна баня, макар че не е най-препоръчителният вариант. В метален голям съд с гореща вода се поставя съд с по-малък диаметър. В него се поставят замразено тесто и след време се отпуска.

Най-добре е да се остави да се размрази по естествен начин. Когато ползваме различните начини на размразяване, рискуваме тестото да не бухне добре и печивото ни да е глетаво, а не пухкаво като памук. За да бухне добре, трябва време, в което да е оставено на топло място, затова дайте време на замразеното тесто, да се отпусне само и резултатът ще е налице с желания ефект.

Когато бързате и нямате време, ще се справите с размразяването по избран от вас начин. В МВ печка сложете тестото на 40% от мощността и включете за 2-3 минути на функция размразяване. После не бързайте да го изваждате, а нека постои в печката за 10-15 минути. Ако има нужда още да се размрази, отново се включва на същата мощност. Повтаря се до пълна готовност на тестото.

По същия начин се размразява и бутертесто. По-добре, преди да печете, го извадете от фризера и оставяте за 1 час на стайна температура или в хладилника за 1 нощ така, както се размразява и обикновено тесто.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Admin
Admin
06.03.2019 18:23
полезна информация, благодаря
0
0