Колко време се варят агнешки дреболии?

Колко време се варят агнешки дреболии?

Колко време се варят агнешки дреболии?

От агнешки комплект се приготвят чудесни супи, дроб сарма, мусака и други. Комплектът включва - черва, шкембе, черен и бял дроб и ако имате късмет, може да има сърце и бъбреци.

Първо се започва с почистване на продуктите. Червата се обръщат, за да излезе мръсната част навън. Това се прави най-лесно с пръчка, дълга около 30 см. Нанизват се и краят на червото се обръща нагоре и се изтегля. Измиват се добре с топла вода, оцет и сода, за да се премахне лошата миризма. Изплакват се обилно на течаща вода и поставяме в голяма тенджера. Заливаме с подсолена вода и слагаме на котлона.

При варенето се получава пяна, която се обира с решетъчна лъжица и се изхвърля. За един агнешки комплект, тежащ около 1.5 кг се вари в 2 литра вода с 1 с.л. сол. След като заври, след 10-15 минути се изважда агнешкият черен дроб, защото ако се превари, става твърд и е като трици. Може да се пробва с вилица кога е готово месото, като се боде лесно карантията, се изважда и охлажда.

После се нарязва на парчета и всичко се разбърква да се смесят отделните видове месо. От един комплект може да приготвите 2-3 ястия. Затова може да замразите част от дреболиите във фризер и при нужда се изваждат.

Бульонът се прецежда през сито и е готов за агнешка супа или друга гозба. Агнешки дреболии може да се сварят и в тенджера под налягане, като времето за варене е по-малко, отколкото в обикновена тенджера на котлона.

В бульона може да се сложат и подправки като дафинов лист, зърна черен пипер, бахар и така ще имате по-вкусен и ароматен бульон. Когато тенджерата изпусне парата, се отваря капакът и дреболиите се изваждат и охладени се нарязват.

В тенджера по налягане времето за варене на агнешки дреболии е около 30-35 минути, но черният дроб варите отделно, защото ще се превари и ще стане сух.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати