Как да увеличим захарността на виното?

Как да увеличим захарността на виното?

Заклетите винари ще ви кажат, че добро вино се прави от качествено грозде. Това, което имат предвид е, че гроздето трябва да е добре узряло, в висока захарност и да обрано в точния момент.

Захарността на гроздето се мери непосредствено след смачкването му и слагането му в съд, където ще протече бурната ферментация.

По правило при захарността на червените вина трябва да е в границите 22-24 процента, докато при белите вина е около 18-20 процента. Ако тя е по-ниска, можете да добавите захар, за да може джибрито да ферментира.

Количеството захар зависи от това, каква захарност се опитвате да постигнете, като за всеки процент в по-малко трябва да се прибави по 1 кг захар на 100 литра мъст.

Захарта се разтваря в малко от мъста (в никакъв случай вода) при слабо загряване и се добавя към смляното грозде преди процеса на бурна ферментация.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати