Как се овкусява кайма за кюфтета

Как се овкусява кайма за кюфтета

Каймата по същество представлява нарязани с нож или смелени с месомелачка или кухненски робот малки късчета месо. Кюфтета, както всички знаят, се приготвят от кайма. Могат да се приготвят от всякакъв вид месо, но най добрата комбинация е телешко, свинско и овче месо, но най-често комбинацията е само телешко и свинско.

Преди да се захванете с приготвянето на хубави домашни кюфтета, е добре да се съобразите с няколко важни неща. Купувайте месо от месарница с доказан произход на месото. Там на място можете да си изберете и смелите месото и така в получената кайма за кюфтета няма да има никакви добавки и овкусяването ще бъде изцяло във вашите ръце и по ваш вкус.

За да станат кюфтета сочни, свинското месо е добре да е с повече мазнина. Кюфтетата се овкусяват по малко по-различен начин, когато ще се пържат или пък когато ще се пекат на скара. При всички случаи в нея се слагат сол, черен пипер, лук и магданоз. Могат да се прибавят също така кимион, малко индийско орехче или кориандър. За да бухнат пържените кюфтета, в тях се слага малко сода. За спойка при тях се слага още яйце и накиснат в мляко или вода сухар. За допълнителен вкус в каймата за пържене може да се прибави малко вино.

Когато каймата бъде овкусена с всички желани подправки, тя трябва да се сложи в хладилник за минимум два часа, за да може смляното месо да поеме от всички аромати.

Вкусът на кюфтетата на барбекю пък много зависи от тава какви въглища се използват. Тук може да приложите един малък трик, като освен с мазнина натриете ребрата на скарата с разрязана глава лук, а на дъното на съда, в който ще се поставят вече опечените кюфтета, може да се налее малко бира.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати