Колко време издържат пържоли във фризер?

Колко време издържат пържоли във фризер?
Снимка: gotvach.bg

Предвидливите домакини се възползват от изгодните оферти на хипермаркетите и големите хранителни вериги, за да напълнят своя фризер с продукти на изгодни цени. Важно е, преди да препълнят фризера с продукти, да се ориентират кой продукт колко време може да запази хранителните си качества във фризера, за да се не окаже, че са хвърлили парите си на вятъра.

Свинските пържоли са от онези продукти, които могат да се съхраняват сравнително дълго във фризер. При правилно опаковане и замразяване те могат да бъдат съхранявани в замразено състояние от 5 до 8 месеца.

Преди да заредите фризера, трябва да опаковате месото, за да го предпазите от изсъхване. Препоръчително е да обезкостите пържолите и да опаковате кокалите отделно, като тях може да използвате за приготвянето на вкусна свинска супа.

След това прехвърлете месото в полиетиленов плик, притиснете добре, за да изтласкате излишния въздух и загърнете плътно. Препоръчваме ви да залепите и етикет, на който четливо да е написана датата на замразяване във фризера.

Така прибраните пържоли бързо и лесно могат да бъдат използвани за приготвяне на свински пържоли с гъбен сос, когато ви изненадат неочаквани гости.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати