gotvach.bg»Съвети»Как се бели киви?

Как се бели киви?

ЕлиЕли
Помощник Готвач
3925154
Как се бели киви?

Кивито е един от най-сладките плодове. Той се слави със завидно количество витамини, като не трябва да пропускаме и фактa, че съдържанието му на витамин C е по-голямо дори от това на лимоните. Идеална част е от всяка диета, защото съдържа минимално количество въглехидрати и калории, но за сметка на това НЕ съдържа мазнини. Най-голяма част от състава на кивито е вода.

Когато решим да похапнем киви има много варианти за беленето му. Пред нас обаче стоят два въпроса:

Кой е най-лесният вариант за белене на киви и при кой няма да похабим продуктa?

Един от вариантите за белене на киви е с обикновен нож или с нож за плодове. Процедурата е ясна - режем кората и хапваме плода... или поне това, което е останало от него, защото с ножа рискуваме да обелим не само кората, но и месестата част.

Друг вариант е с добре познатата ни белачка, но при нея има голям шанс да смачкаме кивито и да загубим ценните вещества, които то съдържа.

Третият вариант е един от по-добрите варианти. За него ще ни трябва лъжица, дъска за рязане и нож. Режем кивито в двата му края - горен и долен край. Внимателно прокарваме лъжицата между месестата част и плода. С движения, наподобяващи рязане, правим тази процедура докато кивито не се отдели от кората. За да го изкараме използваме лъжицата.

ВАЖНО - разстоянието между кората и месестата част трябва да е малко, за да запазим по-голяма част от кивито, която да е годна за консумация.

Последният вариант може да звучи малко странно, но е изключително подходящ, особено, ако искаме плодовата салата да съдържа киви. За целта ще ни трябват дъска за рязане, нож и една от бъркалките на миксера. Разрязваме кивито на две части. Пъхаме бъркалката в разрязаната половина на плода и правим едно завъртане с нея. Отделяме кивито от кората. Правим същото и с другата половина. Резултатът е тънка кора и осем прекрасни парчета плод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати