Колко време се пече лаврак?

Лавракът е морска риба, позната още и като Морски вълк. Тази риба се среща и в нашето Черно море, което я прави доста разпространена в България. Можем да я намерим в почти всеки от по-големите вериги хипермаркети, както и в специализираните рибни пазари и магазини. Среща се прясна или замразена, както и почистена и цяла.

Месото на тази риба е изключително вкусно. Тя не е от най-мазните риби, което я прави предпочитана в много домове. Рибата е лесна за филетиране и може да бъде приготвяна по няколко начина.

Когато печем лаврака на фурна не ни трябва много време. Това, което трябва да направим, е да го измием и почистим добре. Да го овкусим по наш вкус. Тази риба носи на сол и на лимон.

За най-лесно и бързо може да смесим подправките със зехтин и достатъчно количество лимонов сок. След това трябва да намажем добре цялата риба и да я увием във фолио. Лавракът се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин.

Тези, които обичат да похапват хрупкавата коричка на рибата, може да я отворят (да махнат фолиото) и да я запекат за още 5 мин.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати