Как и колко време се варят свински уши?

Как и колко време се варят свински уши?
Снимка: gotvach.bg

Варенето на свински уши и крачета свързваме с приготвянето на различни вкусни ястия. Въпросът обаче е как по-точно и колко време трябва да варим ушите>, за да станат възможно най-вкусни.

Преди да се заемем с варенето, трябва добре да измием ушите. След измиването всичко, което е излишно от ушите, можем да видим и да го отстраним. Ако е необходимо, можем и да ги обгорим, за да няма останала четина по тях.

При варенето на свински уши можем предварително да сварим бульон, в който след това да варим и ушите. По този начин те ще станат още по-апетитни. За бульона може да се използват литър вода, две или три глави лук, три скилидки чесън, черен пипер на зърна (няколко зрънца), 250-300 мл вино, два моркова и три чушки.

Продуктите можем да нарежем на едри парчета. Всички съставки варим между 30-40 минути, за да може бульонът да стане по-вкусен.

След това в него слагаме свинските уши и ги варим между един до три часа. Най-често стават за около 1:30 до 2 часа, но това зависи от размера на ушите. Това е един от вариантите.

Друг вариант е варене в тенджера под налягане, за да стане по-бързо. В тенджерата можем да сложим ушите и да ги залеем с вода. Към тях можем да прибавим сол, чесън и малко червен пипер. На бавен огън ушите се варят до 2 часа.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати