gotvach.bg»Съвети»Виното вдига ли кръвното?

Виното вдига ли кръвното?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Дарт Вейдър
243192
Виното вдига ли кръвното?

Проблемите с кръвното налягане са често срещани и хората често се чудят дали могат да се насладят на чаша вино, ако страдат от високо кръвно. Виното е много полезна напитка, богата на антиоксиданти и ценни вещества, но винаги трябва да се пие в умерени количества. Ако страдате от високо кръвно, може да си позволите малко червено вино, което дори ще помогне за намаляване на рисковете, свързани с кръвното.

Червеното вино е изключително полезно по отношение на сърдечно-съдовите заболявания. Бялото вино в умерени дози също е подходящо за хора с високо кръвно. Ако се притеснявате да се насладите на чаша червено вино, спокойно може да го замените с бяло. То е много полезно за хипертониците, особено в летните жеги. Една чаша от него с малко лед няма да покачи допълнително кръвното ви, а в същото време е чудесна лятна напитка.

По отношение на концентратите и злоупотребата с алкохола, докторите са напълно категорични. Те не са полезни за здравето, натоварват сърцето и влияят негативно на кръвното налягане. Дори и по отношение на виното не трябва да се прекалява – може да не го пиете всеки ден, но ако ви се допие една малка чашка – не се притеснявайте. Всяко полезно нещо, което е в умерени дози, може да помогне. Ако пиете хапчета, трябва да се консултирате с лекуващия си лекар, за да не се получи негативна реакция между тях и виното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 5
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати