Как се прави лимончело?

Как се прави лимончело?
Снимка: Зорица

Лимончелото е вид ликьор. Произхожда от Италия и се счита за алкохолна напитка, вид сладък ликьор, както вече споменахме.

Сервира се студено след хранене, но може да се използва и за посрещане на скъпи гости като уелкъм дринк.

А ето и как да си го приготвим Лимончело сами в домашни условия.

Продуктите, които ще са ни необходими за нашето домашно Лимончело, са:

1. Лимони - 12 бр.

2. Захар -2 и 1/2 ч.ч.

3. Вода -1/2 ч.ч.

4. Водка - 800 мл

Начин на приготвяне:

1. Лимоните се измиват добре. Препоръчва се да се измият с четка по течаща вода, за да се премахнат всички нитрати от тях. Корите им се отстраняват;

2. Лимоните се изцеждат през цедка, за да не изпаднат семки в сока. Опитайте да изцедите максимално количество от сока им;

3. Водата се кипва заедно със захарта, лимоновите кори и се оставят. Варят се десет минути;

4. Накрая се налива и лимоновият сок и се оставя да се вари още пет минути. Сваляте сместа от котлона и я охлаждате;

5. В два буркана от 700 милилитра разделяте водката и към тях се добавяте и разделения на половина лимонов сок. Сместа в двата буркана се разбърква добре и се оставят на сухо и тъмно място за седмица, като всеки ден се разклащат. След седмия ден, течността се прецежда и разделя в бутилки.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати