Как се обръщат палачинки?

Как се обръщат палачинки?
Снимка: gotvach.bg

Всички обичаме палачинки, било то с шоколад или мед, със сметана или плодове, те си остават една от най-харесваните закуски по нашите земи.

Ето защо и всеки от нас знае как се правят палачинки. Рецептата не отнема много време и ресурси, затова се научаваме да ги приготвям още от малки.

За едни вкусни палачинки ни е необходимо брашно, няколко яйца и известно количество прясно мляко. Всичко се смесва със средна гъстота, слага се в тигана и палачинките са готови.

Въпросът е как да обърнем палачинката, когато е готова.

Има два варианта, от които единият по-лесен, другият не чак толкова, но пък е по-атрактивен. Ако не можете да го направите с помощта на дървена шпатула, вилица или пък с голи ръце, то:

1. Първият начин е с помощта на чиния. Когато палачинката е готова за обръщане, похлупете тигана с голяма чиния и обърнете. Върнете палачинката в тигана и изчакайте, докато стане готова.

2. Вторият и по-атрактивен начин е да я обърнете във въздуха. Залюлейте палачинката напред и с леко повдигане на тигана я метнете във въздуха, за да я обърнете. Важно е тя да се върне обратно в тигана, а не върху вас.

3. Третият вариант е с кухненски прибори като щипки например, но има възможност палачинката да се скъса, ако не сте достатъчно внимателни.

Ето защо горните два варианта са препоръчителни.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати