Как се чистят череши от костилките?
gotvach.bg»Съвети»Как се чистят череши от костилките?

Как се чистят череши от костилките?

ЕлиЕли
Помощник Готвач
3825471
Как се чистят череши от костилките?

Всички ние обичаме череши. Този прекрасен плод е любим на много хора, а и не само това - всички го свързваме с идването на лятото и прекрасното топло време.

Най-популярни в България са кюстендилските череши, разбира се. Те се славят с големите си размери и уникален вкус.

Преди да си хапнем черешите обаче, ще ни е по-удобно да махнем костилките, вместо постоянно да се борим с тях, докато се опитваме да сдъвкаме месестата част на плода.

Ето защо сега ще разгледаме няколко варианта за почистване на костилките от черешите, за да можем да им се насладим на сто процента.

1. Отстраняване на костилките с помощта на нож

Ножът е добър помощник във всичко и именно поради тази причина може да ни помогне и тук. Трябва просто да разрежем плода на две части и внимателно да отделим костилката от месестата част.

Недостатъкът тук е, че плодът не остава цял, а и има голяма вероятност да загубим част от сока му.

Затова на помощ идва и вторият вариант

2. Отстраняване на костилките с помощта на дървен шиш

За целта ще са ви необходими дървено шишче, стъклена или пластмасова бутилка с тясно гърло и естествено - череши. След като сте измили черешите, ги поставете върху гърлото на бутилката. Гърлото трябва да е тясно, за да не изпадне черешата в шишето. След като сте ги поставили, така че да не изпаднат, с помощта на дървеното шишче (прекарвайки го през средата на черешата) избутайте костилката. Така можете да се насладите на цели, вкусни и сочни череши.

Разбира се, вариантът за почистване на костилки от череши с уред за почистване на костилки си остава най-добрият възможен избор. Също така махането на черешови костилки с безопасна игла е често практикуван метод.

Бон Aпети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати