Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?

Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?

Сметаната е млечен продукт, който бива различни видове и има различно приложение в кулинарията. Най-широко обаче се използва за сладкарството, защото рецептите за много сладкиши включват сметана. Може да се използва и за солени ястия, супи, запеканки, крем супи и сосове. Разбира се за солените ястия се използва готварска сметана, защото тя не е подсладена и е невероятна добавка към печени картофи, гъби или пилешко месо.

Сладкарската сметана е течна и е подсладена. Направена е така, че лесно да се разбива и да става на бита сметана с отлична хомогенна структура. Трябва да се разбива с миксер от най-ниска към най-висока степен за няколко минути.

Ако обаче нямате сладкарска сметана, а само готварска сметана, това не е голям проблем. Единственото, което трябва да направите, е да добавите към готварската сметана пудра захар, за да се подслади. След това може да я вложителите в сладкиша, който искате.

Това е хубавото на готварската сметана, защото на практика е универсална. Тъй като не е подсладена предварително, тя може да се влага в различни солени ястия, но ако в момента нямате сладкарска сметана, може спокойно да използвате и тази за готвене. Задължително обаче я подсладете.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати