Как се обръща омлет?

Как се обръща омлет?
Снимка: gotvach.bg

Всички ние обичаме омлет. Това е така, защото не изисква прекалено много време и продукти. Ето защо ние го избираме основно за вечеря, защото става бързо, което го прави удобен вариант за експресна вечеря за заети домакини.

За един вкусен омлет ще са ви необходими яйца, зеленчуци като чушка и домати, сирене, масло и малко сол. Разбира се, може да приготвите омлета и само със сирене или без нищо.

Всичко се смесва и се мята в тигана, за да се сготви. И вечерята е готова само за няколко минути и с продукти, които всеки от нас има в хладилника си.

Ето защо сега ще разгледаме тънкия момент как да обърнем омлета по-лесно и удобно.

На първо място, важно е да се прави в тефлонов тиган, за да не залепне за дъното. Можете да използвате и тиган за палачинки, ако мислите, че съдържанието на омлета ще се хване в него.

Следва и обръщането. Когато е готов, вземете чиния (с по-голям диаметър от този на тигана) и похлупете тигана с нея. Внимателно обърнете омлета в чинията, след което го върнете в тигана, за да се сготви.

Друг вариант е с кухненски прибори като лъжица или щипка, но с тях трябва много да се внимава, за са не се скъса омлетът.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Методът с обръщането ,който описвате е по- характерен за тортия отколкото за омлет.
0
0